Het master insecten blog

Wiki Article



De solitaire bij vormt zijn nest in o.a zand, leem en klei, in kruimelige voegen betreffende antieke muren, oud hout, verlaten slakkenhuisjes, gallen, in plantenstengels met bijvoorbeeld braam, vlinderstruik, bamboo en riet, in kevergangen en in boorgaten. En er zit nu juist dit probleem. Door de drang om alles op te ruimen kan zijn er een groot tekort met nestgelegenheid. Zo laten we maar gering mensen plantenstengels in hun tuin liggen, geraken akkergrenzen niet meer omheind betreffende heesters en slopen wij antieke muurtjes, schuurtjes en gebouwen.

Solitaire bijen hebben dit ingewikkeld
Een bijenhotel, opwindend en bijzonder nuttig!
Jouw kunt de solitaire voor helpen te overleven door ons bijenhotel in jouw tuin te hangen. Het kan zijn ons lust om te gadeslaan op welke manier de diertjes druk vanwege dit bijenhotel “haken” teneinde de voordeligste plek te vinden. Doch verder weet zie je ze niet, het bewijs het bijen toepassing beschikken over gemaakt betreffende jouw bijenhotel kan zijn juist te zien; de ingangetjes zijn in no-time dichtgemetseld! Bang vanwege steken hoef jouw verder ook niet te bestaan. Solitaire bijen hebben een angel voor hun verdediging, maar deze kunnen de menselijke huid meer niet doorboren. Veilig vanwege je, jouw kids en jouw huisdieren.

Die webwinkel is breedvoerig betreffende ons webwinkel. Binnenkort kun jouw op deze plaats jouw bijenhotel aanschaffen, ofwel daar 6 naar persoonlijk specificaties op maat laten maken.

Bijenhotel verzorgen en bewaren


Commerciële middelen en een heleboel sites produceren dit toepassen met ons bijenhotel immers heel ga naar eenvoudig. Bestel of maak er ons, monteer hem ergens in jouw achtertuin, terras ofwel balkon en bezoek van een afstandje hoe een bijen daar toepassen met maken. Het niet opvolgen van onderstaand raadgeving gaat nagenoeg absoluut bijdragen tot teleurstellingen ofwel zelfs dode bijen.

Het verzorgen en schoonmaken over dit bijenhotel is buitengewoon belangrijk. Het voornaamste met dit bijenhotel is het het weleens per jaar moet geraken schoongemaakt. Alle dode poppen en rommel is eruit gehaald en schoongemaakt teneinde aansluitend in de 2e jaar de boel goed op orde te beschikken over. Doe jouw dit niet vervolgens zal je bijenhotel besmet raken betreffende parasieten, waardoor je slechts doch dode bijen krijgt.

Na de bijen uit dit restaurant zijn gekomen, maak je een gaten opgeruimd of verwijder jouw het riet. Allemaal dien leeg en opgeruimd lees meer bestaan alvorens nieuwe bijen eieren kunnen leggen. Bewaar het restaurant in een herfst op een koele, pluizige en veilige regio. Hang hem in het vroege voorjaar retour.

Enkele personen maken in een winter alang dit riet ordelijk en halen de cocons eruit opdat ze gemakkelijker op te bergen zijn. Vervolgens kan dit bijenhotel klaargemaakt worden vanwege het voorjaar.

Mede dit werk weet jouw waarom ze dit een “restaurant” noemen!



Report this wiki page